fbpx Castratie en sterilisatie van de kat is wettelijk verplicht! | DIERENARTS

 facebook logo

mijndieren.eu
Maak online afspraak

    Stress en lang wachten?
    Opgejaagd gevoel tijdens de consultatie?
    Niet bij ons!
    Ontspannen sfeer en enkel op afspraak.

Castratie en sterilisatie van de kat is wettelijk verplicht!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wist je dat het laten castreren/steriliseren van je kat wettelijk verplicht is? Elke kat die wordt verkocht als f weggeven moet sinds 1 september 2014 gechipt, geregistreerd en ook gecastreerd/gesteriliseerd zijn. Vanaf 1 april 2018 moet elke kat vóór de leeftijd van 5 maanden oud gecastreerd/gesteriliseerd zijn. Katten geboren tussen 31/08/2014 en 01/04/2018 moeten te laatste gecastreerd/gesteriliseerd zijn op 01/01/2020. Is dit nog niet in orde voor jouw kat? Maak snel een afspraak via mijndieren.eu of 0491/406550 voor de pre-operatieve consultatie. Zo kunnen we nagaan of het veilig is voor je kat om onder narcose te gaan voor deze operatie. Ga naar onze website voor meer info.

Een bericht gedeeld door Kattendierenarts Vlaanderen (@dierenarts_nele_de_schryver) op

Elke kat die wordt verkocht of weggeven moet sinds 1 september 2014 gechipt, geregistreerd en ook gesteriliseerd zijn. Voor oudere katten geldt de registratieplicht niet tenzij ze na 1 september 2014 van verantwoordelijke is veranderd. Deze verplichting geldt voor iedereen (asielen, kwekers en particulieren).

Op 1 april 2018 werd deze sterilisatieplicht uitgebreid. Vanaf die datum moet elke kat, voor de leeftijd van 5 maand oud gesteriliseerd worden. De sterilisatie wordt door de dierenarts genoteerd bij de registratie in de databank CatID.

Katten geboren tussen 31 augustus 2014 en 1 april 2018 zullen ten laatste op 1 januari 2020 gesteriliseerd moeten zijn ook als ze niet verkocht of weggeven worden.

Is dit nog niet in orde voor jouw kat? Maak snel een afspraak voor de pre-operatieve check-up zodat we kunnen kijken of je kat veilig onder narcose zal kunnen gaan.

 

Voor katten verkocht aan of in het bezit van een erkend kweker of katten die worden geëxporteerd, geldt een uitzondering op de sterilisatieplicht.

De bewoners van groot Aalst kunnen bij de stad een kortingsbon aanvragen van €15 voor een kater en €30 voor een kattin via: https://aalst.be/formulier/aanvraag-premie-castratie-of-sterilisatie-huiskatten