fbpx Een Beagle kopen? | DIERENARTS

 facebook logo

mijndieren.eu
Maak online afspraak

    Stress en lang wachten?
    Opgejaagd gevoel tijdens de consultatie?
    Niet bij ons!
    Ontspannen sfeer en enkel op afspraak.

Een Beagle kopen?

Beagle

 

 

Een Beagle kan een prachthond zijn, als je weet waar je aan begint! Er kunnen heel wat gezondheidsproblemen voorkomen bij dit ras, die al kunnen vermeden worden bij de aankoop. Graag vertel ik je wat meer hierover.

 

Karakter:

De Beagle is een echte jacht- en gezinshond. Hij is heel levendig, sociaal, speels, vrolijk, heel eigenzinnig, moedig, intelligent, vastberaden en waaks.

 

Gedrag:

Deze hond heeft een typische luide huil en blaft graag. Hij kan ook verschillende blafgeluiden maken. Het is dus geen goede appartementshond als je buren graag stilte en rust hebben. Iedereen wordt vriendelijk door hem begroet, maar maak hem wel al vanaf jonge leeftijd gewoon aan andere huisdieren. Hij kan zelfs goed om met levendige kinderen.

 

Verzorging:

Ze rollen graag in vanalles en nog wat, waardoor ze vaker gewassen moeten worden.

 

Opvoeding:

Hij gaat nogal eens zijn neus achterna en eet alles op dat hij onderweg vindt, eetbaar of niet. Leer hem dus meteen aan om niets van de grond op te eten, maar wees niet ontmoedigd want dit lukt bijna nooit. De opvoeding verloopt bijzonder moeilijk, hij is niet erg gehoorzaam. Hij is van oorsprong een vrij zelfstandige jachthond en daarnaast een gezinshond. Ga best met hem naar een trainer die ervaring heeft met Beagles. Niet op elke hondenschool zijn ze welkom.

 

Beweging:

Hij heeft veel beweging nodig, dus voorzie een grote tuin die goed omheind is want hij breekt graag uit. Hij gaat graag op grote wandelingen, maar zolang hij niet gehoorzaam is in het terugkomen, mag je hem nooit zonder leiband laten lopen, dan is hij ervan door!

 

Beagle2

 

Gezondheidsproblemen:

Ze kunnen problemen krijgen aan de ogen, discus herniahemofilie  en stofwisselingsproblemen. Ze hebben ook neiging tot obesitas.

 

Levensverwachting:

12 - 15 jaar.

 

Dat is wat meer informatie over de Beagle. Dit, de volledige uitleg over al de vermelde aandoeningen en nog veel meer nuttige informatie over het verantwoord kopen van een hond, lees je in mijn boek. Investeer nu al in zijn/haar gezondheid! Koop 'Choose your pet like a vet! Honden' geschreven door mijzelf, dierenarts kleine huisdieren Nele De Schryver.

 

 

coverChoose your pet like a vet

 Op de praktijk en online verkrijgbaar, klik op de foto! Ook verkrijgbaar via bol.com

 

 In het boek ontdek je onder andere:

 - De logische redenering van een dierenarts bij het kiezen van een hond, op een begrijpbare manier.

 - Waarom een hond in een winkel kopen om problemen vragen is.

 - De ultieme anti-broodfok checklist.

 - De gemakkelijkste manier om uit een nest de puppy met het juiste karakter te kiezen.

 - Meer dan 50 rassen waarbij specifieke aandoeningen kunnen vermeden worden.

 - En nog zoveel meer!